Skip to main content

Scheiding Utrecht

Wij nemen u aan de hand met empathie en betrokkenheid

Gedurende een scheiding, maar ook na het overlijden van een familielid,  krijgt u te maken met emoties zoals verwarring, pijn en verdriet maar ook met allerlei praktische, financiële en fiscale vragen.

Wij begrijpen als geen ander dat u in deze periode op zoek bent naar houvast en dat u inzicht wilt krijgen in wat er allemaal op u afkomt en geregeld moet worden. 

Regio Gooi en Utrecht

Regio Rotterdam

Scheiding in Utrecht, een storm van emoties


Wanneer een huwelijk eindigt, worden echtgenoten en hun kinderen vaak geconfronteerd met een storm van stressvolle gebeurtenissen: nieuwe woonsituaties, omslachtige omgangsregelingen en natuurlijk beslissingen over eigendom en geld. De emoties die hierbij komen kijken, kunnen het voor echtgenoten moeilijk maken om goed in het juridische proces van echtscheiding te zitten en kunnen zelfs hun vermogen om goede beslissingen te nemen, aantasten. Het doorkomen van een scheiding in Utrecht kan gemakkelijker zijn als u zich goed voorlichten over het echtscheidingsproces en de emoties die daarbij komen kijken. Het is daarom aan te bevelen zijn om een derde, onafhankelijke partij, een mediator, te betrekken bij uw scheiding in Utrecht.

[expander_maker id=”1″ more=”Lees meer” less=”Lees minder”]

Kan u winnen als u gaat scheiden in Utrecht?

Veel mensen beginnen hun scheiding in de hoop hun partner voor de rechtbank te “verslaan”. In de realiteit is er nooit een echte winnaar in een echtscheiding. Scheiden in Utrecht helpt en begeleidt u bij de verschillende zaken die bij een scheiding komen kijken, zoals de omgangsregeling, alimentatie en de verdeling van gemeenschappelijke eigendommen. Zelden krijgen scheidende echtgenoten alles wat ze willen. Een echtgenoot kan bijvoorbeeld het huis krijgen, maar een veel lager bedrag aan partneralimentatie ontvangen dan gevraagd. Het is vrijwel onmogelijk om de “winnaar” van de “verliezer” te onderscheiden, dus proberen te “winnen” is zinloos. Erger nog, wanneer de strijd is gestreden, vergeet u misschien snel wie ‘gewonnen’ heeft.

Ga voor een onafhankelijke derde partij voor u scheiding in Utrecht

Veel mensen denken nog dat een echtscheiding met advocaten in de rechtbank belanden. In feite zijn er alternatieve manieren om een scheiding in Utrecht te regelen. Een methode is “mediation”, waarbij een bemiddelaar (neutrale derde partij, een specialist in echtscheidingszaken) de onderhandelingen en gesprekken tussen scheidende echtgenoten faciliteert en hen helpt bij het vinden van onderlinge overeenkomsten. Het grootste voordeel van het kiezen van mediation of collaboratieve echtscheiding ( 1 mediator en beide partijen 1 eigen advocaat) is dat scheidende echtgenoten hierdoor sneller tot een overeenkomst komen. Gaat u scheiden in Utrecht? Maak dan nu een afspraak bij De Mediation Compagnons. [/expander_maker]