Info over nalatenschap

Conflict over de erfenis? Ruzie binnen de familie?


Iedereen heeft er in meer of mindere mate wel eens mee te maken: een conflict over de erfenis of een familieconflict. Ze kunnen soms hoog oplopen en uiteindelijk leiden tot een verstoorde relatie binnen de familie en in het slechtste geval uiteindelijk tot een breuk.

De basis van een conflict over de erfenis of een familieconflict is vaak “oud zeer”. De escalatie op zich is eigenlijk niet relevant. Dat er “oud zeer” is, is op zich niet bijzonder en het mag er ook zijn. Vervelend wordt het als dit leidt tot een conflict binnen de familie. Het is dan ook belangrijk dit “oude zeer” bespreekbaar te maken en te verhelderen voor alle deelnemers aan het mediationtraject, zodat er over en weer begrip en erkenning ontstaat voor ieders gevoel.

Het “oude zeer” wegnemen, begrijpen en erkennen opent de weg naar een duurzame oplossing van het familieconflict.

De Mediation Compagnons

Wij zijn goed bereikbaar vanuit Utrecht, De Meern, Vleuten, Maarssen, Maarssenbroek, Woerden, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Vianen, Zeist, Driebergen, De Bilt, Bilthoven, Soest, Doorn, Amersfoort, Breukelen, Hilversum, Maassluis, Bussum, Loosdrecht, Blaricum, Huizen, Weesp, Almere, Muiden, Naarden, Eemnes, Laren, Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker, Zoetermeer, Delft, Barendrecht, Rhoon, Hoek van Holland, Den Haag, Waddinxveen, Dordrecht, Zwijndrecht, Gouda, Nieuwerkerk aan den IJssel, Leidsche Rijn, Hendrik-Ido-Ambacht, Schiedam, Vlaardingen, Spijkenisse, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Reeuwijk, Bleiswijk, Schipluiden, Oud-Beijerland, Ridderkerk.

Klanten over ons

“Je bent sterk, krachtig en kundig! Je weet wat je kan, zoekt af en toe de grenzen op, ik vond dat fijn!”