Skip to main content

Scheiding Rotterdam

Wij nemen u aan de hand met empathie en betrokkenheid

Gedurende een scheiding, maar ook na het overlijden van een familielid,  krijgt u te maken met emoties zoals verwarring, pijn en verdriet maar ook met allerlei praktische, financiële en fiscale vragen.

Wij begrijpen als geen ander dat u in deze periode op zoek bent naar houvast en dat u inzicht wilt krijgen in wat er allemaal op u afkomt en geregeld moet worden. 

Regio Gooi en Utrecht

Regio Rotterdam

Hoe om te gaan met de gevolgen van een echtscheiding Rotterdam?


Echtscheiding brengt veel verdriet, want het is het verlies van “wat had moeten zijn”, een lang en gelukkig leven samen, in goede en slechte tijden, samen oud worden. In tegenstelling is er nu pijn, teleurstelling, eenzaamheid, mislukking, afwijzing en angst voor de toekomst. In deze uiterst kwetsbare periode kunt u alle steun gebruiken. Familie en vrienden zijn heel belangrijk om dit te kunnen doorstaan. Zij kunnen u helpen op praktisch en emotioneel vlak wanneer dat nodig is. De steun die daarvan uitgaat kan u sterker maken. U bent vooral gebaat met positieve adviezen. Welgemeende adviezen die leiden tot escalatie en het vergroten van de problemen moet u zien te vermijden. De juiste juridische en emotionele kennis van het scheidingsproces en veiligheid vind je via een mediator voor scheiding in Rotterdam bij De Mediation Compagnons.  

[expander_maker id=”1″ more=”Lees meer” less=”Lees minder”]

Wat is het moeilijk aan scheiden in Rotterdam?

Een van de moeilijkste aspecten van een echtscheiding is dat onder ogen moet worden gezien waar de relatie is gestrand, en wat daar de oorzaken van zijn, zodat daar geen ruis over ontstaat. De mediator zal hier aandacht aan besteden. Wordt dit niet besproken en helder gemaakt dan kan dit in de toekomst zeer pijnlijke situaties opleveren door dat er ongewild verhalen rond gaan. Het bespreken van de oorzaken helpt uiteindelijk voor de verwerking van de echtscheiding door de ex-partners en indirect zelfs de kinderen. In het geval dat één van de partijen de initiator is van de echtscheiding, is er sprake van de verlater, die zich mogelijk schuldig voelt en degene die verlaten wordt die mogelijk rancuneus is. Er kan een crisissituatie ontstaan. Dan zal goede begeleiding van groot belang zijn. Scheiden in Rotterdam kan ook in dat geval worden ingeschakeld.

Mediator kiezen voor echtscheiding in Rotterdam

Wat mediation biedt is een toekomstgericht oplossingen vinden zodat ex-partners met en zonder kinderen ook in de toekomst on speaking terms blijven. Een onafhankelijke derde partij aanstellen voor uw echtscheiding in Rotterdam is een goed idee om de communicatie weer op gang te brengen en te bevorderen. De belangrijkste overweging bij het kiezen van een mediator is dat u erop vertrouwt dat hij of zij u door het proces zal begeleiden. Uw bemiddelaar moet iemand zijn bij wie u zich als persoon en als professional op uw gemak voelt. Kies daarom voor Mediation Compagnons. [/expander_maker]