Skip to main content

Overschie echtscheiding

Wij nemen u aan de hand met empathie en betrokkenheid

Gedurende een scheiding, maar ook na het overlijden van een familielid,  krijgt u te maken met emoties zoals verwarring, pijn en verdriet maar ook met allerlei praktische, financiële en fiscale vragen.

Wij begrijpen als geen ander dat u in deze periode op zoek bent naar houvast en dat u inzicht wilt krijgen in wat er allemaal op u afkomt en geregeld moet worden. 

Regio Gooi en Utrecht

Regio Rotterdam

Wat is en wat doet een bemiddelaar bij een Overschie echtscheiding?


Tijdens mediation ontmoeten beide partijen een al dan niet door de rechtbank aangewezen derde. Deze derde partij, de ‘bemiddelaar’, helpt het paar bij het onderhandelen over een oplossing voor hun echtscheiding. Partijen hebben de mogelijkheid om de problemen te bespreken, eventuele meningsverschillen op te lossen en tot een compromis te komen dat voor beide haalbaar is. De mediator is een objectieve partij. Het is niet hun taak om problemen op te lossen of een overeenkomst op te dringen aan de partijen. De mediator helpt partijen om tot overeenstemming te komen door als tussenpersoon op te treden.

De voordelen van een mediation bij echtscheidingen Overschie

Indien succesvol, betekent mediation het omzeilen van het formele proces van de echtscheidingsrechtbank. Dit verkort het proces voor de partijen en helpt de vele emotionele moeilijkheden die hierbij vaak gepaard gaan, te beperken. Daarnaast kan het voordelig zijn om een neutraal zicht te krijgen op de hele zaak. De mediator is een derde die geen belang heeft bij de uitkomst. Ze staan om niets te winnen. Vanwege hun objectiviteit kunnen ze mogelijk oplossingen zien die de partijen niet kunnen zien omdat ze niet emotioneel betrokken zijn bij de uitkomst.

Op zoek naar een echtscheidingsmediator Overschie?

Zit je midden in een echtscheiding of overweeg je om te scheiden, maar vrees je dat er veel zaken zijn die het hele proces moeilijk zullen maken? Dan raden we je aan om een bemiddelaar in te schakelen die de gesprekken faciliteert. Mediation Compagnons is een echtscheidingsmediator in Overschie die koppels graag helpt bij deze moeilijke periode. Neem nu contact met hen op voor een afspraak of een inleidend gesprek.