Overschie echtscheiding

Wat is en wat doet een bemiddelaar bij een Overschie echtscheiding?


Tijdens mediation ontmoeten beide partijen een al dan niet door de rechtbank aangewezen derde. Deze derde partij, de ‘bemiddelaar’, helpt het paar bij het onderhandelen over een oplossing voor hun echtscheiding. Partijen hebben de mogelijkheid om de problemen te bespreken, eventuele meningsverschillen op te lossen en tot een compromis te komen dat voor beide haalbaar is. De mediator is een objectieve partij. Het is niet hun taak om problemen op te lossen of een overeenkomst op te dringen aan de partijen. De mediator helpt partijen om tot overeenstemming te komen door als tussenpersoon op te treden.

[expander_maker id=”1″ more=”Lees meer” less=”Lees minder”]

De voordelen van een mediation bij echtscheidingen Overschie

Indien succesvol, betekent mediation het omzeilen van het formele proces van de echtscheidingsrechtbank. Dit verkort het proces voor de partijen en helpt de vele emotionele moeilijkheden die hierbij vaak gepaard gaan, te beperken. Daarnaast kan het voordelig zijn om een neutraal zicht te krijgen op de hele zaak. De mediator is een derde die geen belang heeft bij de uitkomst. Ze staan om niets te winnen. Vanwege hun objectiviteit kunnen ze mogelijk oplossingen zien die de partijen niet kunnen zien omdat ze niet emotioneel betrokken zijn bij de uitkomst.

Op zoek naar een echtscheidingsmediator Overschie?

Zit je midden in een echtscheiding of overweeg je om te scheiden, maar vrees je dat er veel zaken zijn die het hele proces moeilijk zullen maken? Dan raden we je aan om een bemiddelaar in te schakelen die de gesprekken faciliteert. Mediation Compagnons is een echtscheidingsmediator in Overschie die koppels graag helpt bij deze moeilijke periode. Neem nu contact met hen op voor een afspraak of een inleidend gesprek.[/expander_maker]


De Mediation Compagnons

Wij zijn goed bereikbaar vanuit Utrecht, De Meern, Vleuten, Maarssen, Maarssenbroek, Woerden, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Vianen, Zeist, Driebergen, De Bilt, Bilthoven, Soest, Doorn, Amersfoort, Breukelen, Hilversum, Maassluis, Bussum, Loosdrecht, Blaricum, Huizen, Weesp, Almere, Muiden, Naarden, Eemnes, Laren, Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker, Zoetermeer, Delft, Barendrecht, Rhoon, Hoek van Holland, Den Haag, Waddinxveen, Dordrecht, Zwijndrecht, Gouda, Nieuwerkerk aan den IJssel, Leidsche Rijn, Hendrik-Ido-Ambacht, Schiedam, Vlaardingen, Spijkenisse, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Reeuwijk, Bleiswijk, Schipluiden, Oud-Beijerland, Ridderkerk.

Klanten over ons

“Erg prettig samengewerkt, sterke combinatie van zakelijkheid, strak voorzitterschap en vriendelijk en aardig. Duidelijk, direct en tot the point”