Nalatenschapsmediation regio Utrecht

Een dierbaar familielid is overleden. Er spelen veel emoties. Samen met de andere erfgenamen moet u de nalatenschap afwikkelen en de erfenis verdelen. 

U kunt het meteen met elkaar eens zijn; er kan echter ook onenigheid ontstaan in een toch al heel verdrietige periode. Wij kunnen u helpen tot een goede afwikkeling van de nalatenschap te komen. Hierbij komt het gevoel en de wens van iedere nabestaande uitgebreid aan bod; duidelijke en open communicatie met behoud van de familieband, onder begeleiding van een deskundige mediator. Ook voor pre- nalatenschapsmediation, d.w.z mediation voordat iemand overleden is, bijvoorbeeld bij het opmaken van testament of het bespreken van de verdeling vooraf, bent u bij ons aan het goede adres. 

Hoe pak je de verdeling van de erfenis aan zo dat de familieverhoudingen goed blijven, rekening houdend met ieders gevoelens en emoties? Familie blijf je voor altijd. 

Begeleiding door een ervaren mediator, ook wel erfcoach genoemd, gespecialiseerd op het gebied van nalatenschappen, kan hierbij uitkomst bieden.

Stappenplan bij nalatenschapsmediation

 1. Individueel intakegesprek
 2. Gezamenlijk gesprek(ken):
  • ontstane situatie
  • inventarisatie wensen en behoeften
  • onderzoeken individuele en gemeenschappelijke belangen
  • onderhandeling
  • juridische en fiscale aspecten
 3. Vastleggen van het resultaat in een vaststellingsovereenkomst 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek

Vrijblijvend intakegesprek

Waarom De Mediation Compagnons

 • Vrijblijvend intake gesprek

 • Financieel, fiscaal en juridisch onderlegd
 • Natuurlijke betrokkenheid
 • Duidelijkheid eigen woning

Door wie wordt u begeleid

Judith Gerritsen

Judith Gerritsen

Ik werk samen met een team van specialisten op het gebied van nalatenschappen

Bekijk wat De Mediation Compagnons nog meer voor u kunnen betekenen

Bemiddeling bij echtscheiding

Samen kijken we hoe we ieders wensen op elkaar af kunnen stemmen

Internationale echtscheiding

Getrouwd met een buitenlandse partner en/of getrouwd in het buitenland? We helpen u met uw internationale echtscheiding

Scheiding-APK

Voor een goede update van de afspraken kunt u gebruik maken van de Scheiding-APK

De Mediation Compagnons

Wij zijn goed bereikbaar vanuit Utrecht, De Meern, Vleuten, Maarssen, Maarssenbroek, Woerden, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Vianen, Zeist, Driebergen, De Bilt, Bilthoven, Soest, Doorn, Amersfoort, Breukelen, Hilversum, Maassluis, Bussum, Loosdrecht, Blaricum, Huizen, Weesp, Almere, Muiden, Naarden, Eemnes, Laren, Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker, Zoetermeer, Delft, Barendrecht, Rhoon, Hoek van Holland, Den Haag, Waddinxveen, Dordrecht, Zwijndrecht, Gouda, Nieuwerkerk aan den IJssel, Leidsche Rijn, Hendrik-Ido-Ambacht, Schiedam, Vlaardingen, Spijkenisse, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Reeuwijk, Bleiswijk, Schipluiden, Oud-Beijerland, Ridderkerk.

Klanten over ons

“Dank voor je inlevende en menselijke manier van ons begeleiden. Knap dat je van zo’n moeilijk proces toch een traject hebt kunnen maken waar ik met vertrouwen en soms zelfs met plezier op heb kunnen terugkijken”