Skip to main content

Mediator Rotterdam

Wij nemen u aan de hand met empathie en betrokkenheid

Gedurende een scheiding, maar ook na het overlijden van een familielid,  krijgt u te maken met emoties zoals verwarring, pijn en verdriet maar ook met allerlei praktische, financiële en fiscale vragen.

Wij begrijpen als geen ander dat u in deze periode op zoek bent naar houvast en dat u inzicht wilt krijgen in wat er allemaal op u afkomt en geregeld moet worden. 

Regio Gooi en Utrecht

Regio Rotterdam

Wat doet een mediator Rotterdam?


Het is een vraag die heel wat koppels zich stellen. Waarom zou u kiezen voor een mediator in Rotterdam en de echtscheiding niet zoveel mogelijk samen regelen? In de chaotische tijd van echtscheiding is het rationeel en objectief naar de situatie kijken moeilijk. Een mediator ontzorgt jullie in de zin dat zij de kennis bezit om te zorgen dat het scheidingsproces juridisch goed verloopt èn dat er voortgang is. Daarbij is de mediator neutraal en heeft deze oog voor ieders belangen en zorgen. Door aldus voor de echtscheiding een mediator in te schakelen wordt voorkomen dat thuis discussies en gesprekken moeten worden gevoerd die kunnen uitlopen op verhitte discussies waardoor de kans bestaat dat de echtscheiding uiteindelijk moet worden beslecht in de rechtbank. De mediator in Rotterdam schept een veilige omgeving waarin ieder aan bod komt om te zeggen wat hij of zij wil zeggen. Dergelijke situaties kunnen makkelijk vermeden worden door het aanstellen van een mediator Rotterdam. Wat de mediator in Rotterdam niet kan is besluiten nemen. De rol van de mediator is te zorgen dat de besluiten door u beiden weloverwogen en geïnformeerd worden genomen.

Hoe kiezen ouders een scheidingsmediator in Rotterdam?

Het lijdt geen twijfel dat een echtscheiding ingewikkelder wordt als er kinderen bij betrokken zijn. Ouders die gaan scheiden, willen graag een scheidingsmediator in Rotterdam selecteren die is opgeleid om de verschillende problemen die bij echtscheiding met kinderen kunnen spelen, zoals de omgangsregeling en kinderalimentatie. Bij het begeleiden van een scheiding met kinderen is er ten alle tijden oog voor de kinderen, daar waakt de mediator voor. Zo blijven zij gedurende het hele proces in de gesprekken aanwezig. Het kan zijn dat de mediator daadwerkelijk met de kinderen spreekt. De scheiding is zeer ingrijpend voor kinderen en gehoord worden is van groot belang. Uw bemiddelaar moet zijn opgeleid in het oplossen van conflicten en uitgebreide kennis hebben van de echtscheidingswetten van uw regio. Bovendien moet uw mediator bereid zijn om met u en uw echtgenoot samen te werken om een zinvol gesprek over de problemen te vergemakkelijken. Enkel zo kan het vingerwijzen en ander drama dat normaal gesproken gepaard gaat met echtscheiding geëlimineerd worden. Meestal houden bemiddelaars u op het goede spoor en kunnen ze suggesties doen om u te helpen eventuele slepende problemen op te lossen.

Het verschil tussen een mediator Rotterdam en een advocaat?

Waar ligt dat het verschil tussen een mediator Rotterdam en een advocaat? Wel, een advocaat wordt vaak aangesteld door een van de partijen en verdedigt de belangen van die partij. Dat terwijl een mediator altijd wordt aangesteld met goedkeuring van beide partijen. Hierdoor behartigt hij niet de belangen van een van de partijen maar de belangen voor beide partijen. Hou er ook rekening mee dat een mediation enkel nut heeft wanneer beide partijen de wil hebben er samen uit te komen en bereid zijn om te geven en te nemen. Bent u geïnteresseerd maar u weet niet of in uw situatie mediation zou werken, laat u voorlichten over mediation in Rotterdam en bespreek het met De Mediation Compagnons.