Skip to main content

Mediator Hilversum

Wij nemen u aan de hand met empathie en betrokkenheid

Gedurende een scheiding, maar ook na het overlijden van een familielid,  krijgt u te maken met emoties zoals verwarring, pijn en verdriet maar ook met allerlei praktische, financiële en fiscale vragen.

Wij begrijpen als geen ander dat u in deze periode op zoek bent naar houvast en dat u inzicht wilt krijgen in wat er allemaal op u afkomt en geregeld moet worden. 

Regio Gooi en Utrecht

Regio Rotterdam

Wat doet een mediator Hilversum?


Bij echtscheidingsbemiddeling gaat het erom dat u en uw aanstaande ex-echtgenoot beslissen over wat het beste is voor u beiden en, het allerbelangrijkste, voor uw kinderen. Bij bemiddeling ontmoeten u en uw echtgenoot een neutrale derde partij, de mediator Hilversum, en met hulp van de mediator werkt u door de zaken die u moet oplossen, zodat u beiden uw huwelijk zo minnelijk en kosteneffectief mogelijk kunt beëindigen. De te behandelen zaken omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de volgende: d verdeling van eigendom, de omgangsregeling, alimentatie, uw pensioen en belastingen.

[expander_maker id=”1″ more=”Lees meer” less=”Lees minder”]

Welke overeenkomsten worden er gesloten?

Bij mediation maken partijen met hulp van de scheidingsmediator Hilversum afspraken over bovenstaande onderwerpen. Soms komen partijen makkelijk tot afspraken, soms kosten ze tijd en veel werk. Als partijen moeilijk tot afspraken kunnen komen helpt de scheidingsmediator Hilversum partijen op weg. Het is de taak van de bemiddelaar om de communicatielijnen open te houden, te brainstormen over ideeën, mogelijke afspraken juridisch te toetsen en partijen te helpen bij hun besluitvormingsproces. Bemiddelaars helpen partijen te focussen.

Is een mediator in Hilversum onpartijdig?

Mediation is neutraal, vrijwillig en vertrouwelijk. Het geeft u en uw partner een manier om het conflict tussen u op te lossen met als doel onder andere een goede samenwerking als ouders na de scheiding. Bemiddeling helpt de communicatie tussen partijen weer op weg, en bevordert een goede communicatie met betrekking tot de kinderen in de toekomst. Een mediator in Hilversum kan u helpen opnieuw te leren communiceren, in het belang van de kinderen, maar ook voor partijen zelf na de scheiding. Een mediator in Hilversum zoals De Mediation Compagnons is neutraal en “werkt” voor geen van beide ouders. Dat betekent dat de mediator aan geen van beide partijen advies kan geven. De mediator moet neutraal blijven, ongeacht de situatie. [/expander_maker]