Skip to main content

Mediator echtscheiding Utrecht

Wat is een mediator?


Scheiden is een moeilijke periode in het leven. Hou er rekening mee dat als u al veel ruzie maakte tijdens uw huwelijk, dit er niet beter op wordt als u gaat scheiden. Om veel heen-en-weer geruzie te voorkomen, waarbij er niets wordt opgelost, is het raadzaam om te kiezen voor een mediator echtscheiding Utrecht. Een mediator fungeert als een bemiddelaar die op een onafhankelijke manier waakt voor de belangen van beide partijen. Dit doet de mediator door veel vragen te stellen, intervenieren indien nodig en het bespreekbaar maken van tal van moeilijke onderwerpen zoals de verdeling van gezamenlijke eigendommen, de omgangsregeling en de financiën.

Waarom bij een scheiding kiezen voor een mediator in Utrecht

Bij een echtscheiding moeten heel wat problemen opgelost worden. Omdat scheiden een emotioneel zware periode is, verloopt dit niet altijd vlot. Kiezen voor een bemiddelaar kan u heel wat problemen besparen, zoals een rechtszaak. Bij bemiddeling kunnen echtgenoten een ouderschapsplan opstellen dat het beste aansluit bij de behoeften van hun kinderen. Een echtscheiding mediator Utrecht zorgt ervoor dat beide partijen op een constructieve manier oplossingen zoeken voor dergelijke problemen.

Mediator echtscheiding in Utrecht, hoe gaan we te werk?

De Mediation Compagnons is een bemiddelaar die gespecialiseerd is bij echtscheidingen in Utrecht. Door middel van een kennismakingsgesprek wordt gepolst naar de verwachtingen van beide partijen in het verdere verloop van de scheiding. Meteen wordt ook duidelijk hoe beide partners staan in de situatie. Als mediator echtscheiding in Utrecht durft de mediator partners te onderbreken wanneer de emoties hoog oplaaien en het gesprek niet meer constructief verloopt. Een bemiddelaar heeft immers steeds als doel de discussies vreedzaam te laten verlopen zodat deze leiden naar een goede en voor beide partijen aanvaardbare oplossing. Maak nu een afspraak met De Mediation Compagnons.