Skip to main content

Mediator echtscheiding Hilversum

Wij nemen u aan de hand met empathie en betrokkenheid

Gedurende een scheiding, maar ook na het overlijden van een familielid,  krijgt u te maken met emoties zoals verwarring, pijn en verdriet maar ook met allerlei praktische, financiële en fiscale vragen.

Wij begrijpen als geen ander dat u in deze periode op zoek bent naar houvast en dat u inzicht wilt krijgen in wat er allemaal op u afkomt en geregeld moet worden. 

Regio Gooi en Utrecht

Regio Rotterdam

Waarom kiezen voor mediator echtscheiding Hilversum?


Het kiezen van een mediator echtscheiding Hilversum is een goede keuze voor begeleiding bij een lastig traject. Het maakt het scheidingsproces doorgaans minder ingrijpend dan een traject met advocaten voor de rechtbank. Mediation biedt beide partijen de flexibiliteit en rust om de beste manier te vinden om tot overeenstemming te komen. Wie een mediator echtscheiding Hilversum inschakelt, rapporteert een hogere mate van tevredenheid dan mensen die naar de rechter stappen om een ​​geschil te beslechten.

Echtscheiding mediator Hilversum bespaart tijd en geld

Echtscheidingen met 2 advocaten, die eindigen in een juridische procedure, duren vaak vele jaren, terwijl een bemiddelde overeenkomst in slechts enkele uren of in korte zittingen van slechts enkele weken kan worden bereikt. Veel mensen kiezen voor mediation omdat het proces goedkoper is dan een juridische procedure met advocaten. Een echtscheiding mediator Hilversum moedigt de betrokkenen aan om geen juridische strijd aan te gaan maar in goed overleg tot afspraken te komen. Als partijen er na mediation nog steeds niet uitkomen, kunnen zij altijd nog een juridische procedure starten.

Behoud van de voortdurende relatie

Een juridische procedure kan blijvende schade toebrengen aan reeds gespannen relaties, terwijl mediation de onderliggende oorzaken van het probleem onderzoekt en kijkt welke oplossingen het beste passen bij de unieke wensen en behoeften van elke partij en interesses. Een mediator echtscheiding in Hilversum is gericht op het bereiken van overeenstemming en het in stand houden van de relatie. Echtscheiding in het vooruitzicht? Neem contact op met De Mediation Compagnons.