Skip to main content

Echtscheiding Utrecht

Wij nemen u aan de hand met empathie en betrokkenheid

Gedurende een scheiding, maar ook na het overlijden van een familielid,  krijgt u te maken met emoties zoals verwarring, pijn en verdriet maar ook met allerlei praktische, financiële en fiscale vragen.

Wij begrijpen als geen ander dat u in deze periode op zoek bent naar houvast en dat u inzicht wilt krijgen in wat er allemaal op u afkomt en geregeld moet worden. 

Regio Gooi en Utrecht

Regio Rotterdam

Echtscheiding in Utrecht, hoe vlot gaat dat?


U heeft besloten om te scheiden van uw partner. Een echtscheiding is vaak een emotioneel en financieel lastig proces. Niet alleen is scheiden van iemand waarmee u een groot deel van uw leven hebt gedeeld heftig, maar er moet in deze periode ook heel wat geregeld worden. Voor een echtscheiding in Utrecht kiest u dan ook het best een neutrale externe bemiddelaar om u bij de echtscheiding te begeleiden. Met behulp van mediation zoekt u op een opbouwende manier naar oplossingen waarin alle partijen zich kunnen vinden.

[expander_maker id=”1″ more=”Lees meer” less=”Lees minder”]

Hoe werkt scheidingsbemiddeling in Utrecht?

Mediation of echtscheidingsbemiddeling begint altijd met een verkennend gesprek met beide betrokken partijen. Hierbij worden beide partijen aan het woord gelaten om te vertellen over het hoe en waarom van de scheiding, wat ze belangrijk vinden en wensen ze hebben. De mediator zal al uw vragen beantwoorden en uiitleg geven over het mediation traject. In vervolggesprekken komen worden alle aspecten van de scheiding besproken, de kinderen, alimentatie, de vermogensverdeling, pensioen, waarbij een bemiddelaar als neutrale u begeleidt.

Echtscheiding in Utrecht? Kies voor De Mediation Compagnons

Bij de bemiddelen van een echtscheiding in Utrecht is het belangrijk voor alle partijen om een goed inzicht te hebben in de totale situatie. Zijn er gemeenschappelijke goederen? Hebben de partners ook kinderen samen? De mediator houdt niet alleen rekening met de belangen van de beide partners, maar bewaakt ook die van de kinderen. Nadat de bemiddelingsfase is afgerond, het ouderschapsplan en het convenant is getekend, kan de scheiding geeffectueerd worden. Een samenlevingscontract kan bijvoorbeeld al zonder rechter worden afgehandeld. Meer weten over echtscheiding in Utrecht? Contacteer De Mediation Compagnons. [/expander_maker]