Skip to main content

Echtscheiding Rotterdam

Wij nemen u aan de hand met empathie en betrokkenheid

Gedurende een scheiding, maar ook na het overlijden van een familielid,  krijgt u te maken met emoties zoals verwarring, pijn en verdriet maar ook met allerlei praktische, financiële en fiscale vragen.

Wij begrijpen als geen ander dat u in deze periode op zoek bent naar houvast en dat u inzicht wilt krijgen in wat er allemaal op u afkomt en geregeld moet worden. 

Regio Gooi en Utrecht

Regio Rotterdam

De gevolgen van echtscheiding Rotterdam


Als u overweegt te gaan scheiden of als u onlangs besloten heeft tot echtscheiding in Rotterdam, de bom is gebarsten, dan zijn er al vaak maanden en vaak zelfs jaren spanningen, onzekerheden en stress aan vooraf gegaan. Daarbij spelen allerlei gevoelens van angst, depressie en boosheid. Dat was vaak al zwaar en dan komt nu het moment van echtscheiding. Dat brengt weer veel met zich mee. Emotioneel, praktisch en zakelijk. Waar gaan we wonen? Hoe doen we het met de kinderen? Hoe gaat dat met onze gemeenschappelijke vrienden? Heb ik nog bestaanszekerheid? Hoe staat het met ons pensioen? Beslissingen ten aanzien van de vermogensverdeling. Het is daarom raadzaam om u goed te laten voorlichten over het echtscheidingsproces en de emoties die hierbij kunnen komen kijken. Een onafhankelijke mediator kan u bij Scheiden in Rotterdam hierin begeleiden.

[expander_maker id=”1″ more=”Lees meer” less=”Lees minder”]

Hoe voorkomt u emotionele en financiële stress?

Bij een echtscheiding ervaren ouders en kinderen vaak emotionele problemen die jaren kunnen aanhouden, zelfs voor de rest van hun leven. Angst, depressie, verlatingsangst, wantrouwen, onzekerheid, gebrek aan intimiteit, schuldgevoel, conflictvermijding, ontrouw, controle, eenzaamheid, bitterheid en rebellie kunnen zich manifesteren zich bij zowel de ouders als de kinderen van ouders die met echtscheiding in Rotterdam te maken hebben. Het kan zover gaan dat er een rechtszaak aan te pas komt. In sommige gevallen loopt het uit op een vechtscheiding. Deze ongewenste gevolgen zijn te voorkomen als beide partijen met elkaar blijven communiceren tijdens het scheidingsproces en als alles wordt besproken wat nodig is om samen tot beslissingen te komen die door beiden worden gedragen.

Kiezen voor mediation in Rotterdam

Bij mediation in Rotterdam wordt gekeken naar de emoties die spelen. Door deze te bespreken worden deze emoties hanteerbaar gemaakt zodat ze het rationele denken zo min mogelijk in de weg zitten. Pas als dat zo is, is het mogelijk om in deze zo emotioneel beladen tijd, ook zakelijke onderwerpen te bespreken en hierin tot goede beslissingen te komen. Mediation Rotterdam ziet hierop toe in het mediation proces. Mediation in Rotterdam zorgt ervoor dat beide partijen begrijpen waar het over gaat, wat de opties zijn, wat daarvan de gevolgen zijn alvorens het proces van onderhandelen en beslissen in te gaan. Wat veel ex-partners verbaast, is hoeveel papierwerk er bij het proces komt kijken. Het is voor u beiden een tijdrovende klus om alle gegevens die nodig zijn te verzamelen. Daarnaast is er een hoop denkwerk te verrichten ten aanzien van het nieuwe leven dat u tegemoet gaat. Daarbij heeft het vinden van een woning en de verhuizing die volgt de grootste prioriteit. Ook dat kan stressvol zijn. Om in deze chaotische tijd focus en voortgang te houden, en daarnaast de gemoederen te bedaren, is het raadzaam mediation in Rotterdam in te schakelen en kunt u contact opnemen met De Mediation Compagnons. [/expander_maker]