Conflict erfenis

Als de dood van een dierbare leidt tot een erfenis conflict


Een familielid of dierbare die heengaat, dit is altijd een moeilijke emotionele periode. U zou verwachten dat in deze tijden familie dichter bij elkaar komt om elkaar te steunen, maar dat is niet altijd het geval. Bijvoorbeeld wanneermen het niet eens is over de verdeling van de erfenis. Ongeacht of het nu gaat om een testament of wettelijke vererving volgens het erfrecht, een conflict erfenis is niet zeldzaam. Het verdelen van een erfenis kan leiden tot ruzies, betwistingen en ja.. vaak zelfs tot een rechtszaak.

[expander_maker id=”1″ more=”Lees meer” less=”Lees minder”]

Een erfenis conflict, hoe lost u dat op?

Het verdelen van een erfenis kan soms moeilijk zijn. Zeker als niet alles op papier staat. Wanneer men het niet eens is, hebben beide partijen baat hij het vermijden van een rechtszaak. Een erfenis voor de rechtbank brengen kan veel tijd, en vooral ook veel geld kosten. Zonde van beide eigenlijk. Dan houden we nog geen rekening met de verstoorde relatie binnen de familie. Nee, een betere optie is om een bemiddelaar (mediator) in te schakelen, waarbij alle partijen in dialoog gaan met elkaar onder begeleiding van een derde, onafhankelijke partij.

Conflict erfenis mediator als beste oplossing

Door gebruik te maken van een conflict erfenis mediator, zorgt u ervoor dat gesprekken over het verdelen van de erfenis niet steeds eindigen in een oplaaiende ruzie. Een mediator zorgt er immers voor dat er op een constructieve manier wordt onderhandeld tot er een oplossing is waarmee alle partijen kunnen leven. De mediator kan de betrokken partijen helpen en begeleiden naar een gezamenlijke oplossing. Zelf een conflict omtrent een erfenis? Maak een afspraak met De Mediation Compagnons. [/expander_maker]


De Mediation Compagnons

Wij zijn goed bereikbaar vanuit Utrecht, De Meern, Vleuten, Maarssen, Maarssenbroek, Woerden, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Vianen, Zeist, Driebergen, De Bilt, Bilthoven, Soest, Doorn, Amersfoort, Breukelen, Hilversum, Maassluis, Bussum, Loosdrecht, Blaricum, Huizen, Weesp, Almere, Muiden, Naarden, Eemnes, Laren, Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker, Zoetermeer, Delft, Barendrecht, Rhoon, Hoek van Holland, Den Haag, Waddinxveen, Dordrecht, Zwijndrecht, Gouda, Nieuwerkerk aan den IJssel, Leidsche Rijn, Hendrik-Ido-Ambacht, Schiedam, Vlaardingen, Spijkenisse, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Reeuwijk, Bleiswijk, Schipluiden, Oud-Beijerland, Ridderkerk.

Klanten over ons

“Los van de verdrietige omstandigheden heb ik de sessies als prettig ervaren. Ik heb altijd het gevoel gehad dat de onpartijdigheid bovenaan stond en dat is ook gebleken. Ik denk dat we trots kunnen zijn op het eindresultaat en dat hebben we toch zeker ook aan jou te danken”