Janneke Schmitz-Schippers

Persoonlijk geloof ik er in dat partijen gezamenlijk gemaakte afspraken, vele malen beter tot uitvoering kunnen brengen, dan wanneer een derde deze oplegt. En naast mijn persoonlijke overtuiging, wordt het bewijs hiervoor ook iedere keer weer geleverd in een mediationtraject. Gedurende de echtscheidingsmediations spelen de kinderen een belangrijke rol, naast de gesprekken met de ouders voer ik ook gesprekken met de kinderen. Ieder kind verdient een stem. Ik ben dan ook Kindbehartiger en aangesloten bij de beroepsorganisatie “Kindbehartiger”, tevens pas ik de methodiek KIES toe in de kindgesprekken.

Van oorsprong ben ik jurist, strafrechtelijk afgestudeerd. In die hoedanigheid ben ik jaren werkzaam geweest bij de Rechtbank Amsterdam en het Parket Amsterdam. Na 7 jaar met plezier gewerkt te hebben voor Justitie, ging voor mij een lang gekoesterde wens in vervulling en ben ik echtscheidingsmediations gaan begeleiden. Het geeft mij veel voldoening om partijen te ondersteunen in dit proces en hun zorgen uit handen te nemen. Ieder keer opnieuw is het mijn ultieme uitdaging om te komen tot een oplossing en er voor alle partijen het hoogst haalbare uit te halen.

Ik ontzorg mijn cliënten in alle stappen die gezet dienen te worden en breng structuur aan in het proces. Zowel de emotionele als de zakelijke aspecten worden aan tafel besproken. Een voorwaarde om de mediation goed te laten slagen is commitment, naar elkaar maar ook naar mij. Alleen dan is het mogelijk om gezamenlijk tot verenigbare oplossingen te komen. Soms liggen oplossingen voor de hand maar worden ze niet gezien door het lopende conflict. Ik zal dat middels passende interventies neutraal en transparant in kaart brengen en partijen weer op weg helpen! Mijn bijzondere inbreng in de mediations is mijn deskundigheid door de inmiddels jarenlange ervaring en daarbij de passie voor mijn vak. Ik ben ervan overtuigd dat het inzetten van mediation bijdraagt aan een positieve onderlinge relatie.

Inmiddels begeleid ik ook andere familieconflicten en zakelijke conflicten, waarbij uiteraard dezelfde motivatie en overtuiging geldt.

Maak nu een afspraak
met één van onze mediators

De Mediation Compagnons

Wij zijn goed bereikbaar vanuit Utrecht, De Meern, Vleuten, Maarssen, Maarssenbroek, Woerden, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Vianen, Zeist, Driebergen, De Bilt, Bilthoven, Soest, Doorn, Amersfoort, Breukelen, Hilversum, Maassluis, Bussum, Loosdrecht, Blaricum, Huizen, Weesp, Almere, Muiden, Naarden, Eemnes, Laren, Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker, Zoetermeer, Delft, Barendrecht, Rhoon, Hoek van Holland, Den Haag, Waddinxveen, Dordrecht, Zwijndrecht, Gouda, Nieuwerkerk aan den IJssel, Leidsche Rijn, Hendrik-Ido-Ambacht, Schiedam, Vlaardingen, Spijkenisse, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Reeuwijk, Bleiswijk, Schipluiden, Oud-Beijerland, Ridderkerk.

Klanten over ons

“Je bent sterk, krachtig en kundig! Je weet wat je kan, zoekt af en toe de grenzen op, ik vond dat fijn!”