Isabelle van Houten

Als in een gezin de partners uit elkaar gaan, betekent dat, dat zij als ouders samen verder moeten en mijn persoonlijke uitdaging ligt vooral op dat vlak; ouders op zo’n manier begeleiden dat zij, tijdens het maken van goede afspraken met elkaar, tegelijkertijd leren hoe zij hun ouderrol het beste invulling kunnen geven in de toekomst. Want een van mijn doelstellingen is om de kinderen zo min mogelijk last te laten hebben van de scheiding van hun ouders. Naast dit belangrijke aspect moeten natuurlijk ook praktische, financiële en juridische zaken goed geregeld worden. Ik werk op een gestructureerde wijze waarbij tijdens het traject, alle zaken die belangrijk zijn bij een scheiding, aan bod zullen komen.

De eerste 20 jaar van mijn carrière heb ik gewerkt in de financiële dienstverlening, de reclamewereld en de trainingsbranche. De gespreks- en coachingstechnieken die ik me daarbij eigen heb gemaakt, mijn financiële kennis en mijn natuurlijke aanleg om te structureren, informeren en overzicht te creëren kwamen in 2010 prachtig samen in dit mooie vak! Ik besloot me meteen te specialiseren in scheidingsmediation omdat de verbinding tussen mensen mij enorm boeit, of dat nou als partners is of als ouders.

Tijdens het traject houd ik scherp in de gaten dat we voortgang blijven boeken zodat het traject niet onnodig lang duurt. Maar het is ook belangrijk om de persoonlijke belangen niet uit het oog te verliezen en soms heeft dat juist tijd nodig. Deze combinatie van emotionele en zakelijke aspecten maakt dit vak juist zo mooi voor mij en zorgt ervoor dat ik iedere keer opnieuw, partijen vanuit betrokkenheid zal begeleiden.

Maak nu een afspraak
met één van onze mediators

De Mediation Compagnons

Wij zijn goed bereikbaar vanuit Utrecht, Leidsche Rijn, De Meern, Vleuten, Maarssen, Maarssenbroek, Woerden, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Vianen, Zeist, Driebergen, De Bilt, Bilthoven, Soest, Doorn, Amersfoort, Breukelen, Hilversum, Bussum, Loosdrecht, Blaricum, Huizen, Weesp, Almere, Muiden, Naarden, Eemnes, Laren.

Klanten over ons

“Los van de verdrietige omstandigheden heb ik de sessies als prettig ervaren. Ik heb altijd het gevoel gehad dat de onpartijdigheid bovenaan stond en dat is ook gebleken. Ik denk dat we trots kunnen zijn op het eindresultaat en dat hebben we toch zeker ook aan jou te danken”

“Als je snel wilt gaan, ga alleen.
Als je ver wilt gaan, ga dan samen.”
Afrikaans gezegde